ОСТАННІ НОВИНИ

У вересні Львів залишиться без води?

Львівський портал

|

З 1 вересня Львів може залишитися без води через борг «Львівводоканалу» перед «Львівобленерго».

«Якщо ми не розрахуємося з обленерго, є серйозна загроза, що з 1 вересня Львів залишиться без водопостачання», – повідомила у коментарі Zaxid.Net прес-секретар ЛМКП «Львівводоканал» Уляна Горбата.

За її словами, у серпні-липні люди відпочивають, тому не платять за воду. Цього року склалася критична ситуація, тому «Львівводоканал» почав відключати воду найбільшим боржникам.

У п’ятницю комунальне підприємство відключило воду у Миколаєві, Городку та Винниках. За словами Уляни Горбатої, ці міста мають найбільшу заборгованість і щомісяця сплачують лише по 10-20% від необхідної суми.

«Вчора ми частково включили воду у Городку. Йдеться про водопостачання з пониженим тиском, тобто вода є на перших поверхах. Цього достатньо, щоб без води не залишилися медичні та навчальні заклади. Ми отримали від влади Городка гарантійний лист та домовилися, що місто буде сплачувати хоча б поточні рахунки, а борг не накопичуватиметься», – повідомила прес-секретар «Львівводоканалу».

У Миколаєві та Винниках наразі води немає, але, як запевнила Уляна Горбата, вже у суботу ввечері у цих містах відновиться водопостачання – щоправда, також з пониженим тиском. Вона сказала, що, якщо міста не йтимуть назустріч «Львівводоканалу», після Дня Незалежності України, 24 серпня, там знову можуть відключити воду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *