ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові працюватиме літня школа ЮНЕСКО

Львівський портал

|

Спільний проект міста Замосць(Польща) та польського комітету у справах ЮНЕСКО – літня школа охорони культурної спадщини на два дні переїде до Львова. Про це повідомляє прес-служба ЛМР з посиланням на управління охорони історичного середовища.

«Власне, школа триватиме з 7 по 17 вересня. З них два дні, 14 та 15 вересня вона проходитиме у Львові.  На ці дні заплановано  цикл лекцій, які читатимуть львівські фахівці. Також ми розкажемо слухачам школи про Львів як об’єкт світової спадщини ЮНЕСКО, про ті реставраційні роботи, які ведуться зараз у Львові. Та й зрештою ця школа стане промоційною акцією для Львова», – зазначила начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.  

У Львові лекції для слухачів школи читатимуть Ігор Черняк (НУ «Львівська політехніка»), Роман Мотигич (Інститут «Укрзахідпроектреставрація»), Володимир Слободян (Інститут «Укрзахідпроектреставрація»), Лілія Онищенко (ЛМР), Іріс Гляйхман(Німецьке товариство технічної співпраці, GTZ), а також викладачі із Замосця.

Цього року участь в проекті візьмуть 20 молодих архітекторів та істориків мистецтва з 10 держав Європи (Білорусь, Боснія і Герцеговина, Болгарія, Естонія, Литва, Латвія, Естонія, Словаччина, Словенія, Україна і Польща).

Учасники візьмуть участь в тематичних лекціях присвячених охороні і реставрації пам’яток. Також заплановано практичні заняття, майстер-класи

Тематика X літньої школи також буде фокусуватися на охороні і обліку пам’яток архітектури для збалансованого розвитку міста. Учасники ознайомляться із стратегією розвитку міста, планом просторового планування міста, внаслідок чого буде опрацьовано три варіанти туристичних трас: міліарних, релігійних  та туристичних пам’яток.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *