ОСТАННІ НОВИНИ

22 вересня Україна відзначить як День партизанської слави

Львівський портал

|

Уряд затвердив план заходів з відзначення у 2010 році Дня партизанської слави. Відповідне розпорядження прийнято на засіданні Уряду 10 серпня, передає департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату КМУ.

Планом заходів передбачено проведення 22 вересня урочистостей, покладання квітів до могили організаторів і керівників підпільно-партизанського руху в період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.

Також передбачено заходи з покращення соціально-побутового забезпечення та медичного обслуговування колишніх партизанів, підпільників і вдів загиблих. Уряд доручив місцевим органам влади, профільним міністерствам та відомствам розглянути питання щодо можливості надання колишнім партизанам і підпільникам адресної матеріальної підтримки та вручення пам’ятних подарунків.

Крім того, заплановано проведення тематичних уроків, лекцій, бесід з історії підпільно-партизанського руху в роки війни у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, а також науково-практичних конференцій, засідань за круглим столом та тематичних виставок.

Реалізація плану заходів забезпечить організацію та проведення на державному рівні заходів з увічнення пам’яті загиблих партизанів і підпільників, вшанування ветеранів підпільно-партизанського руху, сприятиме патріотичному вихованню молоді.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *