ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині протягом місяця на 6,6 млн грн зменшено борги із зарплати

Львівський портал

|

На Львівщині протягом місяця вдалося зменшити заборгованість із заробітної плати на 6,6 млн грн. Про це йшлося 5 липня на селекторній нараді голови Львівської ОДА Василя Горбаля з головами райдержадміністрацій Львівської області.

З питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати виступила заступник голови ОДА Ліляна Гримська. Вона повідомила, що вдалося зменшити заборгованість з виплати заробітної плати з 95,3 млн грн (станом на 1 червня) до 88,7 млн. грн. (за оперативними даними на 1 липня), із яких 65,5 млн. грн. – це заборгованість економічно-активних підприємств, 13,8 млн. грн. – заборгованість підприємств-банкрутів та понад 9 млн. грн. на економічно-неактивних підприємствах. Зокрема протягом місяця було зменшено заборгованість у Дрогобицькому (з 228,3 тис. грн. до 142,9 тис грн), Золочівському (з 152,5 тис грн. до 147,5 тис. грн), Мостиському (105,5 тис грн. до 67,3 тис грн), Сколівському (з 485,1 тис грн. до 374, 0 тис грн), Старосамбірському (з 1214,9 тис грн. до 912,4 тис. грн) та Яворівському (з 4189, 9 тис грн. до 3725,9 тис. грн) районах.

На сьогодні заборгованість мають 458 підприємств області, які заборгували заробітну плату майже 23,1 тисячі працівників.

Найбільша заборгованість є у Сокальському районі 4,2 млн. грн, 3,9  млн. грн., з яких боргує підприємство-банкрут ВАТ «Червоноградська автобаза». На другому місці Яворівський район – 3,7 млн. грн. Найбільшу заборгованість у цьому районі має ДП «Санаторно-курортний лікувальний центр «Шкло»» – 1,8 млн. грн. На третьому – Стрийський район, де заборгованість складає 3,1 млн. грн., а найбільшими боржниками є ДП «Угерський спиртовий завод» – 2,2 млн. грн. та Стрийська нафтогазорозвідувальна експедиція дочірнього підприємства «Західукргеологія» – 597, 0 тис. грн..

Л.Гримська відзначила, що динаміка зі зменшення заборгованості, яку вдалося досягти в червні, дає впевненість у тому,  що Львівська область зможе виконати план зі скорочення зарплатних боргів до зазначених термінів Кабміну. 

«Питання погашення заборгованості необхідно розглянути на найближчих колегіях райдержадміністрацій, на яких провести аналіз причин недостатніх темпів погашення заборгованості з виплати, визначити реальні шляхи і заходи погашення заборгованості на підприємствах-боржниках», – резюмувала Л.Гримська.

В.Горбаль поставив завдання перед головами райдержадміністрацій тримати на особистому контролі питання погашення заборгованості з виплати заробітної плати, працювати з кожним підприємством-боржником індивідуально, визначити причини наявності боргу і знаходити з кожним керівником підприємства шляхи зменшення заборгованості або ліквідації боргу в цілому. Кабмін визначив чіткі терміни погашення заборгованості – до 1 серпня частково, а до кінця року повністю. Прикладом повної ліквідації заборгованості по виплаті зарплати до кінця року має стати Жидачівський район, сума заборгованості в якому становить  255,1 тис. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *