ОСТАННІ НОВИНИ

Яценюк побачив перетворення Партії регіонів на КПРС

Львівський портал

|

Лідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк вважає, що законопроектом про місцеві вибори правляча партія намагається позбавити українців права вибору. Про це він заявив в ефірі програми «Шустер Live», повідомляє прес-служба партії.

Яценюк зазначив, що закон, запропонований правлячою партією не дає можливості привести у владу нову політичну еліту.  «Українську еліту винищували у 30-их роках, вона виїхала у 60-их і 80-их, їй не дали можливості зрости останні 20 років», – зазначив політик.

Він додав, що за останні два десятки роки керівники обкомів і райкомів Компартії і комсомолу просто стали керувати відповідно районними, обласними і іншими державними адміністраціями. «Звідки ми візьмемо нову якість країни, якщо ми не маємо якісних людей, якщо немає людей з іншим рівнем освіти і бачення розвитку країні?» – сказав політик.

Можливість проведення виборів, наголосив він, саме і є можливістю завести у владу якісно нових людей. Але закон про місцеві вибори, запропонований Партією регіонів,  позбавляє українців можливості обрати представників нових сил через введення норми про те, що взяти участь у виборах зможуть тільки місцеві організації партій, зареєстровані не пізніше ніж за рік до дати виборів.

«Цей закон має тільки одну мету – відсікти всі нові партії, в першу чергу «Фронт Змін». Вони чудово знали про те, що  в нас молода партія. Вони чудово знали, що з 700 зареєстрованих організацій, тільки 19 мають право брати участь у виборчому процесі. Вони приймають норму про 365 днів, і ти не маєш права брати участі у виборах. Вони приймають норму, за якою всі виборчі комісії по всій країні контролюються виключно тими партіями, які представлені в парламенті – все буде контролювати Партія регіонів та її сателіти».

Арсеній Яценюк застеріг Партію регіонів від перетворення на КПРС: «КПРС саме тому і вмерла, що в неї не було ніякого оновлення, що вона законсервувала себе і державу».

«Не треба будувати «Единую Украину». Не робіть цього!» – додав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *