ОСТАННІ НОВИНИ

Залізниці України на 100% готові до зими

Львівський портал

|

Укрзалізниця готова забезпечити безперебійний та безпечний рух поїздів у зимовий період. Для своєчасного реагування та боротьби з негодою на всіх залізницях створені оперативні штаби, у яких встановлено цілодобове чергування керівників служб, відділень і структурних підрозділів, передає прес-центр Укрзалізниці.

Зокрема, до примх природи готові 133 снігоочисні та 105 снігозбиральних машин. Також 12 506 стрілочних переводів обладнані пневмообдувом, додатково встановлено 260 компресорів, ще 1749 стрілочних переводів обладнано електрообігрівом. 

У 360 приміщеннях структурних підрозділів залізниць проведено внутрішній і зовнішній ремонт. Окрім цього, їх утеплено, перевірено опалювальні та вентиляційні системи, системи тепло- й водопостачання. 

Для пікових зимових пасажирських перевезень залізничники підготували 5225 вагонів, з них 3276 обладнані системою електро- та комбінованого опалення. У пасажирських вагонах, що опалюються вугіллям, перевірені місця його зберігання та стан котлів. 

Загалом на опалення вагонів заготовлено майже 18 тис тонн вугілля, що становить 205% місячної норми. Ця робота проводиться з метою підвищення рівня якості обслуговування пасажирів, дотримання температурного режиму у вагонах і поліпшення умов праці провідників. 

Також підготовлені вокзали, павільйони, платформи та інші об`єкти пасажирського комплексу. Вагони, які не задіяні в зимових перевезеннях, законсервовані в справному стані. Для них уже підготовлені спеціальні місця й ужиті заходи зі збереження. 
Загалом готовність Укрзалізниці до роботи в зимовий період складає 100%. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *