ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко привітала УГКЦ з 20-річчям від часу виходу з підпілля

Львівський портал

|

Лідерка БЮТ Юлія Тимошенко привітала керівництво, клір та вірних УГКЦ з нагоди 20-річчя від часу відродження цієї конфесії, повідомляє прес-служба БЮТ у Львівській області.

«20 років тому після багаторічних гонінь із підпілля вийшла Українська греко-католицька церква. Так званий львівський собор 1946 року, інспірований комуністичного владою, мав назавжди знищити Церкву, змусити українських католиків відректися від рідної традиції. Але Церква навіть у підпіллі вижила, вистояла, з честю виконуючи свою місію духовної опіки. Священики та віруючі, наражаючись на смертельну небезпеку, славили Бога рідною українською мовою, свято берегли візантійський обряд. За радянських часів в умовах численних репресій Церква-мучениця несла Слово Боже своїм віруючим та зберігала національні основи буття українців» – зазначено у привітанні. 

  Ю.Тимошенко підкреслює, що   «ні  репресивній системі, ні атеїстичній  пропаганді не вдалося знищити Церкву, підірвати її дух. УГКЦ лише уславила себе сотнями мучеників за віру Христову. Вона достойно йшла поруч зі своїм народом». 

«Легалізація УГКЦ стала наріжною віхою в процесі духовного відродження нашого народу. Церква славної пам’яті митрополита Андрея Шептицького та кардинала Йосипа Сліпого відродилася та благословила спершу національне відродження народу, а пізніше – Незалежність України. Сьогодні УГКЦ – найбільша Католицька церква східного обряду, яка по цілому світові опікується українцями, вчить їх любові до Бога та України» – сказано у привітанні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *