ОСТАННІ НОВИНИ

Троє волонтерів зі Львова поїдуть до Греції, Німеччини та Румунії

Львівський портал

|

Незабаром волонтери зі Львова поїдуть до Греції, Німеччини та Румунії. Так, дві дівчини та один юнак перебуватимуть у цих країнах цілий рік. Їдуть вони туди з метою виконання волонтерської служби, вивчення місцевої культури та мови. Про це сьогодні повідомив координатор міжнародних проектів у ЛММГО «Інститут українських студій» Микола Пех.

Він зазначив, що волонтери самостійно обирали країну, де відбуватимуть волонтерську службу. У Європі вони обмінюватимуться досвідом з іншими волонтерами, проводитимуть тренінги, вивчатимуть їхню культуру, мову та мінятимуть стереотипи про Україну.

«Ці волонтери самі обирали країну, до якої хотіли поїхати. А ми вже самі налагоджували контакти з організаціями тих країн. Усю відповідальність за цих волонтерів теж несемо ми. До прикладу, Анастасія, яка їде до Німеччини, буде проводити там тренінги. Андрій у Греції працюватиме у дитячому центрі «Діти з фізичними вадами» та проводитиме уроки писанкарства. Дівчинка, яка поїде до Румунії працюватиме у креативній організації», – розповів Микола Пех.

Волонтери поїдуть до Європи у рамках програми Молодь в Дії, що фінансується Європейським Союзом. До речі, за цією програмою у Львові вже майже два місяці перебуває волонтер з Нідерландів Маайке де Хей. Вона викладає для працівників Львівської міської ради англійську мову, працює з базою даних, виконує волонтерську роботу та допомагає українським волонтерам налагоджувати роботу з партнерами.

«У Львові я вперше і приїхала сюди лише на два місяці. Раніше про Україну я нічого не знала, тому мені було цікаво сюди приїхати. Українці дуже відрізняються від голландців та й менталітет у вас зовсім інший, але мені тут сподобалося. Сподіваюся, що й інші волонтери з Голландії незабаром приїдуть сюди», – сказала вона.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *