ОСТАННІ НОВИНИ

Микола Томенко презентував «Живі голоси» у Львові

Львівський портал

|

Заступник голови ВРУ, народний депутат БЮТ Микола Томенко завітав до Львова із культурно-просвітницькою  місією. Під час депутатських канікул нардеп прибув на Львівщину як голова гуманітарного фонду «Справедлива країна», що реалізовує низку суспільно важливих і резонансних проектів. Цього разу у колі творчої еліти Томенко презентував диск «Живі голоси» – автентичні записи класиків і сучасників української поезії. Про це повідомляє прес-служба ЛОО ВО «Батьківщина».
До збірки увійшло 17 фрагментів авторських голосів, серед яких – Василь Стус, Василь Симоненко, Максим Рильський, Володимир Сосюра, Микола Бажан, Платон Воронько, Олесь Гончар,  Микола Вінграновський й інші. Більшість записів – з фондів Українського радіо, решта – з приватних архівів; найдавніший запис – голос Марка Кропивницького – датований 1906, найнедавніший – 1995 року.
Микола Томенко має намір забезпечити дисками кожну школу в Україні, що дасть змогу викладати уроки української літератури з наочного живого посібника. Таких дисків буде розповсюджено 21 тисячу по Україні, до Львова М.Томенко привіз 800 дисків. Раніше він вже презентував і поширив диски у Луганську, Криму, Донецьку, центральній Україні. Сама ідея випуску цих записів зародилася під час перебування  депутата в музеї Василя Симоненка, де він і почув живий голос поета. Як сказав сам автор ідеї, «я дуже хочу, аби українська унікальна культура стала масовою культурою, і докладу до цього всіх зусиль».
Окрім цього проекту, фонд «Справедлива країна» успішно втілює в життя й інші програми: «7 чудес України», «Здоровим і спортивним бути модно», «Україні потрібні герої», «Гоголь та Україна», «Відродимо Запорізьку Січ» та інші. Після президентських виборів Микола Томенко планує реалізувати проект «Україна – спадкоємиця Київської Русі», який матиме на меті зберегти і не віддавати добровільно нашу минувшину східному сусідові.
Микола Томенко поділився також своїм політичним життям. Насамперед він наголосив, що за його авторства і співавторства вступили в силу сім законопроектів за час роботи ВРУ шостого скликання (2007 -2009). Серед них такі практичні моменти – заборона зовнішньої реклами алкоголю та тютюнових виробів, сприятливіші умови  з реалізації прав дітей-сиріт, відповідальність за публічну наругу над державними символами, збільшення акцизів на тютюнові вироби, вдосконалення умов підприємницької діяльності. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *