ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура Львівської області порушила кримінальну справу за фактом загибелі підлітка на озері Байкал

Львівський портал

|

Прокуратура Львівської області порушила кримінальну справу за фактом загибелі 14-річного підлітка на озері Байкал у Миколаївському районі, що трапилася 29 червня цього року, повідомив сьогодні на брифінгу прокурор Львівської області Олексій Баганець.

За його словами, 29 червня чоловік на гідроциклі проїхав біля двох хлопців, що каталися на автомобільній камері, відтак хлопців накрило хвилею і вони випали з води. Намагаючись допомогти 8-річному хлопцеві, який не вміє плавати, втриматися на воді, втопився 14-річний хлопець. А молодшого хлопчака врятував один із відпочивальників.

О.Баганець розповів, що матеріали з цього приводу були зібрані працівниками міліції. Однак інформація про це випадок чомусь не потрапила в ті зведення, що їх представники міліції та МНС передають в прокуратуру. «Ми щодня отримуємо оперативні зведення і в них мають бути всі випадки загибелі людей. І те, що інформація про ці два випадки не потрапила до зведень двох відомств, мене насторожує» – сказав О.Баганець.

Водночас він розповів, що працівники міліції не порушили закону до сьогоднішнього дня, бо мали право розглядати матеріали упродовж 10 днів.  Він також не вбачає в діях правоохоронців намагання спустити цей інцидент на гальмах, бо  всі матеріали були зареєстровані.

Водночас О.Баганець повідомив, що у справі не йдеться про жодного депутат обласної ради. Людина, яку вважають причетною до скоєння злочину, є підприємцем зі Львова. Прокурор області припустив, що такі повідомлення можуть спиратися на той факт, що один із водіїв гідроцикла був гостем колишнього депутата облради, який живе неподалік озера.

За словами прокурора області, він дізнався про цей випадок із медіа і витребував всі матеріали по справі, відтак сьогодні прийняв рішення про порушення кримінальної справи. Розслідування справи передано в ГУМВСУ у Львівській області.

Водночас скеровано звернення до представників МВС та МНС для проведення службових розслідувань щодо не інформування органів прокуратури про цей випадок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *