ОСТАННІ НОВИНИ

Підписано угоду про входження Європейського Банку Реконструкції та Розвитку в акціонерний капітал «Концерну Галнафтогаз»

|

У середу, 8 липня, Європейський Банк Реконструкції та Розвитку і «Концерн Галнафтогаз» підписали угоду про входження ЄБРР в акціонерний капітал «Концерну Галнафтогаз» на суму в 50 млн дол. США.

«Ми розцінюємо цей проект з ЄБРР як вияв великої довіри до нашої Компанії і як оцінку перспективи українського ринку загалом, – зазначив після підписання Віталій Антонов, президент «Концерну Галнафтогаз». – З входженням ЄБРР в статутний капітал «Концерну Галнафтогаз», наша Компанія отримає значні додаткові інвестиції на розвиток та потужного акціонера. В результаті це буде сприяти ще більшому зміцненню конкурентних переваг нашої компанії на ринку».

Переговори про входження ЄБРР в статутний капітал «Концерну Галнафтогаз» розпочались ще весною 2008 року. У лютому 2009 року Європейський банк Реконструкції та Розвитку та «Концерн Галнафтогаз» підписали Протокол про Наміри щодо інвестиційного проекту на суму 50 млн дол. США у вигляді інвестиції в капітал Компанії, а 16 червня 2009 року цей проект було затверджено на засіданні Ради Директорів ЄБРР. Для остаточного втілення проекту в життя, він має бути затверджений на зборах акціонерів «Концерну Галнафтогаз».

«Цей проект збігається з Енергетичною Політикою Банку, яка особливого значення надає операціям з акціонерним капіталом в цьому секторі економіки, як важливому інструменту сприяння переходу до ринкової економіки, – зазначив Кевін Бортц, директор з Природних ресурсів Європейського Банку Реконструкції і Розвитку. – Згідно зі стратегією ЄБРР для України, Банк також збирається зосередитися на допомозі у фінансуванні розвитку якісних роздрібних постачальників пального, що також є іншою визначною особливістю цієї угоди».

Угода структурована двома траншами, перший з яких, у розмірі 20 млн дол., Компанія очікує отримати вже наприкінці цього року.

Кошти призначені для фінансування інвестиційної програми Компанії на період до 2012 року та пов’язаного з нею збільшення розміру робочого капіталу, а також на інвестиції в збільшення ефективності використання енергії.

Співпраця між «Концерном Галнафтогаз» та ЄБРР розпочалась ще у 2001 році, коли дочірнє підприємство «Ресурс-2» отримало по лінії МСП кредит на суму 1,2 млн дол. США на розбудову мережі ОККО у Києві. У 2005 році ЄБРР надав «Концерну Галнафтогаз» кредит у розмірі 25 млн дол. США, а 2007 року – 100 млн дол. США.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *