ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін зробив «Львівську політехніку» самоуправним дослідницьким вишом

Львівський портал

|

Сьогодні, 8 липня, Кабінет Міністрів України на своєму засіданні надав Національному університету „Львівська політехніка" статус самоуправного дослідницького національного вищого навчального закладу. Про це повідомляє прес-служба НУ «Львівська політехніка»

Прем`єр-міністр  України Юлія Тимошенко зазначила, що цього року виш відзначатиме своє 165-річчя. «Це дійсно визначальна дата, тому що таких вищих шкіл як Львівська політехніка в Україні небагато й підвищення статусу університету забезпечить підтримку навчального закладу й даватиме змогу виховувати молодих учених» – цитує прес-служба слова прем`єра.

Львівська політехніка – найстаріший технічний навчальний заклад України та Східної Європи. Історія Львівської політехніки почалася від заснування у 1844 році Технічної академії у Львові. Університет готує висококваліфікованих фахівців, є генератором технічних ідей та винаходів, передовим освітнім та науковим осередком.

Нині Львівська політехніка – це 12 навчально-наукових інститутів, а також Інститут дистанційного навчання, Інститут післядипломної освіти та Інститут освіти, культури та зв`язків з діаспорою, технічний та техніко-економічний коледжі, дві гімназії, 32 навчально-лабораторних корпуси, 14 гуртожитків, 3 спортивно-оздоровчих табори для студентів та викладачів і  народний дім „Просвіта".

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *