ОСТАННІ НОВИНИ

Львів`яни знову писатимуть листа до Тимошенко з приводу аеропорту

Львівський портал

|

Львівський оргкомітет з підготовки до Євро-2012 звернеться з листом щодо ситуації з модернізацією аеропорту «Львів» до прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко. Про це сьогодні під час засідання сказав заступник голови ЛОДА Сергій Таратута і його підтримав співголова оргкомітету Мирослав Сеник.

Як зауважив С.Таратута, всі плани з аеропортом вибилися з графіка – про терміновано оголошення конкурсу на будівництво нового терміналу, немає повних робочих креслень щодо реконструкції злітної смуги, проектантам терміналу не виплачено грошей за сам проект. Крім того, за експертизу проекту також не заплачено, відтак її не повертають до Львова і без цього документа не можна оголошувати конкурс.

«Слід вживати радикальних заходів» зауважив С.Таратута і додав, що через такі затягування Львів може мати великі проблеми з вчасним виконанням робіт в аеропорту.

Комерційний директор аеропорту Руслан Баран зазначив, що за проект фірмі «Тебодін» заборгував Мінтранс, бо він є розпорядником коштів. Крім того, ще 200 тисяч гривень потрібно на оплату експертизи.

Що ж стосується оголошення конкурсу, то його не можна провести, допоки не буде акту на володіння 9 гектарами землі, що її пропонують під будівництво нового терміналу.  Зараз чиновники очікують, що такий акт буде в четвер.

Не так давно очільники Львівщини вже зверталися із листом до прем`єр-міністра України з приводу зволікань, що чинилися в процесі підготовки аеропорту у Львові до Євро-2012. Тоді це стосувалося зриву графіків оголошення конкурсу на інвестора, що забудовуватиме новий термінал.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *