ОСТАННІ НОВИНИ

Експорт Львівської області зменшується, імпорт зріс удвічі

Львівський портал

|

Починаючи з серпня, щомісячні обсяги експорту області поступово зменшуються. Показник жовтня був меншим за всі попередні місяці, окрім січня. Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Зафіксовано поступове зниження темпів зростання експорту області порівняно з минулим роком. Якщо обсяг експорту І кварталу 2008 року перевищував показник аналогічного періоду 2007 року на 14,5%, а півріччя – на 12,6%, то обсяг експорту у січні – жовтні перевищує аналогічний показник минулого року лише на 3,8%.

Більшим, ніж торік, залишається експорт механічних та електричних машин і обладнання, меблів, виробів з чорних металів.

Найбільше зменшення порівняно з січнем – жовтнем 2007 року зафіксовано в експорті продукції підприємств військово-промислового комплексу, а також продуктів переробки плодів та овочів, деревини та виробів з деревини.

Імпорт області в січні – жовтні 2008 року, порівняно з аналогічним періодом 2007 року, збільшився удвічі. Найбільше зріс імпорт енергетичних матеріалів, нафти та продуктів її перегонки, обладнання механічного та електричного, м’яса та харчових субпродуктів, недорогоцінних металів та виробів з них.

Більшість нафтопродуктів і чорних металів імпортували торговельні підприємства, м’яса – м’ясопереробні та торговельні підприємства, обладнання – промислові підприємства області.

Імпорт товарів в область за 10 місяців 2008 року у 2,6 раза перевищив експорт, що зумовлює поглиблення від’ємного балансу зовнішньої торгівлі Львівщини.

Загалом, за даними Держмитслужби України, у січні – жовтні 2008 року експорт товарів з Львівщини становив 0,9 млрд дол. США, а імпорт – 2,3 млрд дол. США. Перевищення імпорту над експортом зумовило від`ємне сальдо зовнішньої торгівлі у розмірі 1,4 млрд дол. США.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *