ОСТАННІ НОВИНИ

Мультимедійну виставку про Львів відкриють у четвер

Львівський портал

|

Виставку «Львів виходить у світ» відкриють 30 жовтня у приміщенні Центру міської історії Центрально-Східної Європи на вулиці Богомольця, 6. Як повідомили сьогодні під час прес-конференції організатори, відвідувачам запропонують експозицію про історію Львова з міксованими носіями та медіями.

Створена у Берліні Центром Neue Synagoge – Centrum Judaicum під гаслом "Wo ist Lemberg?" ("Де є Львів?"), ця виставка  упродовж осені 2007 року експонувалася у приміщенні синагоги на Оранієнштрассе у Берліні. Адаптована Центром міської історії, виставка є поглядом на минуле Львова, що поєднав зусилля істориків, кураторів та митців з різних країн та континентів.

Виставка присвячена Львову, який, за словами Леопольда Унгера, був "містом трьох народів: поляків, українців та євреїв (не враховуючи вірмен, караїмів, татарів та інших), міста трьох прагнень, трьох філософій, мов, релігій і нескінченної кількості конфліктів". Цього міста уже нема. Ця виставка про місто, у якому мешкали люди, що належали до різних етнічних спільнот, культура та релігія яких взаємоперетиналися та впливали один на одного.

Виставка об`єднує історію різних спільнот, показує як забуті, стерті та маловідомі, так добре відомі місця, постаті та події. Перетворення Львова на метрополію, його "вихід у світ" наприкінці 19 століття, кінець багатоетнічного міста, а також пам’ять і забуття у теперішньому Львові показані за допомогою дванадцяти сюжетів.

Проект здійснено у Берліні під керівництвом Германа Сімона та Чани Шютц. Кураторами виставки є Ірене Штратенверт та Рональд Гінріхс за участю дизайнера Маркуса Шпігеля та художників Олени Турянської, Юрка Коха, Влодка Кауфмана, Сюзанне Лаутербах, Сілке Гьоес та Піта Аренса. З ініціативи д-ра. Гаральда Біндера виставка адаптована для Львова Гербертом Пастерком разом з Богданом Шумиловичем, Софією Дяк та дизайнером Іриною Цімерман.

Відвідати виставку можна буде щодня з 11 години до 17.30, вона триватиме до 29 березня. Вхід вільний.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *