ОСТАННІ НОВИНИ

У Білому домі вважають, що допомога США посприяє Україні здійснити контрнаступ у 2025 році

Олег Дерев'янко

|

Україна буде прагнути здійснити новий контрнаступ у 2025 році після отримання військової допомоги від США у розмірі понад 60 мільярдів доларів. Про це повідомив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, повідомляє Українська правда.

Як зазначає видання Financial Times, Салліван все ще очікує «російських успіхів у найближчий період» на полі бою, незважаючи на новий пакет допомоги США, схвалений минулого місяця, тому що «неможливо відразу перемкнути вимикач».

Але він додав, що з новою допомогою від Вашингтона Київ матиме можливість «тримати оборону» і «забезпечити, щоб Україна вистояла проти російського нападу» протягом 2024 року.

А вказуючи на сценарій війни наступного року, Салліван зазначив, що Україна має намір «рухатися вперед, щоб повернути собі територію, яку росіяни відібрали у неї».

«Його коментарі щодо потенційного контрнаступу з боку України є найчіткішою артикуляцією Білого дому щодо того, як він бачить розвиток конфлікту, якщо президент Джо Байден переможе на виборах у листопаді», – йдеться в публікації.

Також FT додає, що будь-який новий наступ України у 2025 році залежатиме від збільшення і схвалення фінансування з боку Конгресу США і Білого дому.

Нагадаємо, що у середу, 24 квітня, президент США Джо Байден підписав законопроєкт, який передбачає більше 60 млрд доларів військової підтримки України.

Одразу після цього США оголосили про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *