ОСТАННІ НОВИНИ

Солдати на Львівщині від завтра можуть залишитися без харчування

|

Військові частини Львівської, Івано-Франківської та Волинської областей, а це близько 6 000 солдат, які обслуговує у сфері харчування ТОВ “Ганна-Марія”, завтра можуть залишитись без їжі. Про це сьогодні, 23 вересня, на прес-конференції “Українська армія воює проти цивільних: військові начальники відбирають бізнес у підприємців, які співпрацювали з військом” повідомив заступник директора ТОВ “Ганна-Марія” Ігор Франків, інформує Zaxid . Net .

“16 вересня ми отримали телеграму від Департаменту держзакупівель Міністерства оборони України про розірвання договору, який укладено ще минулого року. У телеграмі вказано, що договір розірвано за “систематичне порушення умов договору і за неякісне надання послуг з харчування, що призвело до отруєння військовослужбовців”. Ці слова не відповідають дійсності. Є чимало фактів, які про це говорять. І Департамент зобов’язаний у випадку розірвання угоди попередити про це компанію за 2 місяці. Однак від нас вимагають завтра передати все майно і забрати своїх людей. Це нереально зробити за один день. Коли від Міноборони передавалось нам майно, то це тривало 4,5 місяці”, – зазначив Ігор Франків.

За його словами, у червні 2007 року ТОВ “Ганна-Марія” перемогла у тендері з харчування військових, а наприкінці 2007 року повторно виграла тендер терміном до кінця 2008 року. Незважаючи на це, влітку 2008 року Департамент проводить закритий тендер з закупівлі тих самих послуг, які вже надає “Ганна-Марія”, переможцем цих торгів визнали ТОВ “Мезон-К” і департамент укладає з ним угоду. “За законом ніякого іншого тендеру бути не могло, оскільки по предмету тендеру вже є діюча угода”, – нагадав інший співвласник товариства Олександр Щербан.

За словами співвласників ТОВ “Ганна-Марія”, зараз працівників товариства не пускають до складів з продукцією, відповідно фірма не може організувати належне харчування солдат. З іншого боку, прокуратура попередила керівництво, що у випадку не надання харчування буде відкрито кримінальну справу. “Є діючий договір, ми зобов’язані харчувати солдат у разі розірвання договору ще 2 місяці за домовленою оплатою”, – запевнив Ігор Франків.

ТОВ “Ганна-Марія” зараз оскаржує у Господарському суді Києва факт проведення тендеру у 2008 році. “З хвилини на хвилину очікуємо на ухвалу Господарського суду”, — повідомив Франків. У випадку, якщо представників фірми не допустять на територію військових частин, завтра військовослужбовці можуть залишитись без харчування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *