ОСТАННІ НОВИНИ

Наталка Сняданко подарує книги львівському сиротинцю

|

Цієї п’ятниці відома українська письменниця Наталка Сняданко, яка віднедавна почала писати також твори для дітей, завітає до Родинного дому «Покрова», що при храмі Покрови Пресвятої Богородиці у Львові, де виховується одинадцятеро дітей-сиріт. Про це повідомляє прес-служба МХО «Витанія».

Письменниця прочитає дітям уривки зі своєї нової книжки «Країна поламаних іграшок та інші подорожі», а також подарує для бібліотеки сиротинця книжки від видавництва «Грані-Т».

Захід відбудеться в межах спільного проекту молодіжної християнської організації «Витанія» зі Львова та київського видавництва «Грані-Т», у межах якого відомі українські письменники, що пишуть літературу для дітей, щомісяця відвідують сиротинці та інтернати Львівщини, спілкуються з дітьми та дарують їм свої книжки.

Нагадаємо, що перший захід у межах цього благочинного проекту відбувся 8 квітня цього року, коли у сиротинець в смт. Бірки, яким опікуються сестри згромадження Мілес Єзу, завітала українська письменниця, лауреат Всеукраїнського конкурсу на кращі твори для дітей молодшого шкільного віку «Золотий лелека», автор повісті «Миколчині історії» Марина Павленко. Згодом, 9 травня до дитячого будинку «Оранта» в Дрогобичі з інтелектуальними подарунками завітали також Андрій Кокотюха та Іван Андрусяк.

«Пропозиція написати дитячу книжку була для мене несподіваною, бо раніше я для дітей ніколи не писала, тільки перекладала. Але з досвіду читання книг своєму 4-річному сину знаю, що найцікавіші у такому віці — не казки, а історії про дітей, з якими можна себе ідентифікувати, але з якими відбувається щось надзвичайне», — розповіла Наталя Сняданко.

«Незабаром плануємо проводити подібні соціальні акції і в інших областях України, залучивши до проекту партнерські організації та інші видавництва. Таким чином, завдяки систематичності та масштабності цього проекту будемо разом дбати про інтелектуальний розвиток найбільш знедолених діток», — наголосив голова МХО «Витанія» Тарас Сценко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *