ОСТАННІ НОВИНИ

“Живе мистецтво” привело до Львівської галереї мистецтв майже дві тисячі школярів

|

Загальнонаціональний проект “Живе мистецтво” фінішував у Львівській галереї мистецтв. Як повідомляють організатори, протягом чотирьох місяців у рамках проекту музей відвідали майже дві тисячі школярів міста. Їхні роботи львів’яни побачать на вуличній виставці, яка відбудеться 8 червня на площі Ринок.

Мета проекту – популяризація українського мистецтва, підвищення рівня знань про вітчизняні музеї та збільшення кількості їх відвідувачів. Ініціатором акції є молочна компанія “Галичина” та Майстерня великих ідей « Ganka ».

Суть проект полягала в тому, що упродовж чотирьох місяців у львівських школах учням роздавали листівки-розмальовки з контурними зображеннями дев’яти творів із колекції Львівської галереї мистецтв. Їх потрібно було розмалювати на власний мистецький смак, прийти до музею і порівняти з оригіналом.

Загалом протягом чотирьох місяців від старту проекту було роздано понад 30 тисяч листівок. Музейну експозицію відвідали майже дві тисячі львівських школярів. Такий показник активності наближається до Києва, де акція відбулася минулого року, і майже вдвічі вищий за одеський, де проект стартував у березні. Протягом акції відвідуваність Львівської галереї мистецтв збільшилась майже вдвічі.

У рамках проекту «Живе мистецтво», спільно з управлінням освіти Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, відбувся також конкурс «Мистецтвознавець». Його учасники описували враження від проекту та картини, яка найбільше вразила їх у експозиції Львівської галереї мистецтв.

Переможців художнього та літературного конкурсів вже визначено. Відтак 8 червня на площі Ринок відбудеться урочиста церемонія нагородження. Під час свята також відбудеться виставка дитячих розмальовок та найцікавіших цитат із творчих робіт учнів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *