ОСТАННІ НОВИНИ

Банда Сушка дружно відмовляється від показів?

|

У кримінальній справі «банди Сушка», яку розглядають в Апеляційному суді у Львівській області, усі підсудні почали відмовлятися від своїх показів, які давали ще під час досудового слідства, повідомляє ЗІК з посиланням на власні джерела.

Раніше частина членів банди визнала свою участь у скоєнні нападів, грабежів, тощо.

За повідомленням джерела, така практика у судових процесах є звичною, особливо тоді, коли сам процес стає кульмінаційним і наближається до завершення.

Окрім того, за інформацією джерела, лікарі Львівського СІЗО одному із підсудних, члену «банди Сушка», після проведення медичного обстеження, видали довідку про «важку хворобу». Проте, після призначення проведення незалежної експертизи, дані у довідці, виданій лікарями СІЗО, не підтвердилися.

Головне слідче управління Генеральної прокуратури України проводить розслідування у кримінальній справі за обвинуваченням 31 особи, які входили до складу організованого злочинного угруповання, так званої «банди Сушка». Цьому злочинному угрупованню інкримінують вбивства понад десяти людей, п’ять замахів на життя та 32 розбійні напади. Відповідно до повідомлення, злочинці діяли в Києві та Львові, на територіях Львівської, Рівненської та Тернопільської областей.

Зокрема, впродовж 1998-2003 років на Рівненщині банда вчинила два вбивства та три розбійні напади, на Тернопільщині – три розбійні напади, на Львівщині – вісім розбоїв. У столиці «кілери», які входили до згаданого угруповання, скоїли чимало замахів і вбивств на замовлення. Особливим почерком членів цієї банди було те, що під час нападу вони застосовували тортури та зброю.

Їхню діяльність пов’язують із нападом улітку 2003 року на помешкання ректора Академії ветеринарної медицини Романа Кравціва. Нагадаємо, напад на ректора та його дружину скоїли в їхньому будинку в селі Бірки. Зловмисники вкрали близько 10 тис. дол. США та 2,5 тис. грн. Після їхнього візиту пан Кравців потрапив у лікарню із сильним струсом мозку, рваними ранами на обличчі та голові, переломом чотирьох ребер. Дружина Романа Кравціва Ярослава, яку злочинці зв’язали та, поклавши на диван, накрили ковдрою, задихнулася від нестачі повітря.

Серед затриманих членів банди є Артур Сушко, якого звинувачують у вбивстві співробітників спецпідрозділів УБОЗ «Сокіл», підполковника Андрія Орєхова та старшини Богдана Міська. Нагадаємо, вбивство членів елітного спецпідрозділу міліції скоїли 16 вересня 2003 року у Львові в районі Кривчиць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *