ОСТАННІ НОВИНИ

Ожидівська сільрада використала понад 70 тисяч державних коштів не за призначенням

|

Працівники КРУ у Львівській області виявили в Ожидівській сільській раді незаконні витрати 70,4 тис. грн бюджетних коштів, повідомляє прес-служба КРУ у Львівській області.

Під час ревізії особливу увагу приділено використанню коштів, виділених з резервного фонду Державного бюджету України для проведення першочергових аварійно-відбудовних робіт у зв’язку з техногенною катастрофою, що сталася влітку минулого року.

Згідно з актами виконаних робіт, які підписав сільський голова, підприємці провели ремонт у народних домах та фельдшерсько-акушерських пунктах сіл Ожидів, Йосипівка і Закомар’я, адмінбудинку Ожидівської сільської ради, а також роботи з покриття доріг піщано-гравійною сумішшю в селах Ожидів, Закомар’я і Янгелівка.

У присутності замовника та виконавця ревізори обстежили об’єкти ремонту та провели контрольні обміри. З’ясувалося, що на окремих об’єктах роботи виконано частково. Зокрема, не підтверджено покриття доріг піщано-гравійною сумішшю в селах Закомар’я і Янгелівка на загальну суму 49,6тис. грн, а також виконання окремих робіт на інших об’єктах на 10,5тис. грн.

Крім того, без відповідного рішення органу місцевого самоврядування, а лише на підставі акта, затвердженого сільським головою, з балансу сільської ради списано житловий будинок залишковою вартістю 10,0 тис. грн. Фактично, цей будинок було повністю розібрано, однак жодних матеріалів від його демонтажу по обліку сільської ради не оприбутковано.

За допущені порушення на сільського голову та головного бухгалтера накладено адміністративні стягнення. А матеріали ревізії передано в Бродівський МРВ УСБУ у Львівській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *