ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкриють Музей історії боротьби за незалежність України

|

У Львові в будинку на вул. Лисенка, 23а буде створено Музей історії боротьби за незалежність України, який матиме статус відділення Львівського історичного музею. Щоб музей почав діяти уже до кінця цього року, потрібно 3,5 млн грн. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор Львівського історичного музею Богдан Чайковський, передає Zaxid.net .

“З минулого року розпочалися протиаварійні й реставраційні роботи у цьому будинку – у половині будинку повністю замінена стеля, дах. На цей рік із державної субвенцій на реставрацію цієї будівлі виділено 2 млн 820 тис. грн. Такий музей може бути тільки у Львові. Сюди має ходити молодь, тут буде конференц-зал”, – зазначив директор музею.

За словами заступника директора ЗАТ “Львівреставрація” Ярослава Пащека, щоб завершити протиаварійні та реставраційні роботи потрібно 3,5 млн грн. Натомість начальник міського управління капітального будівництва Богдан Коваль, запевнив, що цієї суми може й не вистачити, оскільки навколо музею є територія, яку потрібно благоустроїти. “Якщо держава почне фінансувати реставраційні роботи найближчим часом, а не у другій половині року, то за сезон ми змогли б закінчити роботи”, – додав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *