ОСТАННІ НОВИНИ

Тепловикам обмежують подачу газу

|

Під час учорашньої наради керівництва НАК «Нафтогаз України» прийнято рішення про обмеження подачі газу теплопостачальним організаціям по всій країні. Таке рішення прийнято через ситуацією, яка склалася з оплатою за тепло. Про це «Львівський портал» повідомив виконувач обов’язків директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львова Сергій Бабак.

За його словами, аби зменшити заборгованість населення за спожитий газ, місцевій владі дали вказівки обмежувати подачу гарячої води. «У Львові можна говорити про невідповідність тарифів, бо ті, що діють нині, приймали ще 2006 року», – розповів посадовець. – «За цей час мінімальна зарплата людей зросла майже вдвічі, а тарифи на електроенергію та газ – удвічі, на воду – у чотири рази, а інфляція лише за 2007 рік становить 17%. Тож тариф, який нині діє в місті, не покриває витрати підприємств «теплоенерго», що не дає змоги повністю розрахуватися за спожитий газ.

Він також розповів, що слід враховувати заборгованість мешканців ще за 2007 рік. Сума загального боргу львів’ян становить приблизно 71 мільйон гривень. Якщо б ці кошти проплатили, то Львів сплатив би заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» за три дні. «Якщо хтось думає, що може не платити, знайте, тепла вода у ваших будинках – у ваших руках», – наголосив Бабак.

Наразі теплу воду в домівки львів’ян подають за старим графіком, принаймні саме так нас запевнив чиновник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *