ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Лисиничівської сільської ради закликають розпочати розробку генплану села

|

Депутати Лисиничівської сільської ради закликають опонентів припинити інформаційні війни і розпочати розробку Генплану цього населеного пункту. Про це йдеться у прес-релізі, надісланому на адресу редакції.

На думку депутатів, вести мову про відведення ділянок під будь-яке будівництво, можна лише після розробки Генерального плану розвитку села, його громадського обговорення та затвердження сесією сільської ради.

“Оскільки місцевого самоврядування в Україні ніхто не відміняв, сільська громада має право самостійно, на підставі розробленого генерального плану розвитку села, приймати рішення де і що будувати. На даний момент сучасного плану, який би відповідав економічним, екологічним та соціальним потребам сільських мешканців, не існує. Сьогодні ніхто не може надати економічного обґрунтування щодо того, яку вигоду матимуть селяни від будівництва багатоповерхівок чи академмістечка у селі – лише припущення”,– заявив депутат Ростислав Микитюк.

Депутати вважають, що на сьогодні у сіл виникнуть лише проблеми від багатоповерхової забудови. «Насамперед не витримає транспортна інфраструктура, якої, по суті, в селі й немає. Разом із багатоповерхівками, населення сіл збільшиться на 40 тисяч. Відразу виникає питання соціальної та культурної інфраструктури: дитсадки, школи, лікарні, не кажучи вже про сміттєзвалище та цвинтар», – заявив депутат Ігор Бедрій.

У сільської громади немає коштів на розробку Генерального плану, усі заяви щодо роботи над Генпланом із боку обласної та районної рад залишаються лише заявами. За словами сільського голови, розробка такого документу коштує близько двох мільйонів гривень, тим часом, як у річному бюджеті села лише півмільйона. Зважаючи на особливу зацікавленість у розвитку Лисинич та Підбірців із боку Львівської обласної, міської та районної рад, депутати мають намір звернутися до цих структур із проханням виділити відповідні кошти на розробку Генерального плану розвитку двох сіл.

Як заявив депутат Лисиничівської сільської ради Тарас Кіндрат, причиною заяви про відставку сільського голови був тиск на нього та депутатів сільської ради з боку вищих представницьких структур області, пов’язаний із земельними питаннями. “Сьогодні депутати від Лисинич та Підбірців разом із сільським головою змушені протистояти намірам загарбати понад 70 га сільської землі під приводом будівництва доступного багатоповерхового житла”, – заявив депутат.

Депутати також повідомили, що сільський голова Лисиничівської сільської ради Микола Мельник відкликав свою заяву про відставку і продовжує роботу на посаді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *