ОСТАННІ НОВИНИ

На відкритті виставки у музеї Львівського авіаремонтного заводу побували офіцери ПВК «Захід»

|

У музеї ДП МО України «Львівський державний авіаремонтний завод» сьогодні відкрилася виставка до 102 річниці від Дня народження видатного авіаконструктора Олега Костянтиновича Антонова, на якій побували офіцери ПВК «Захід». Про це повідомляє регіональний медіа-центр МО України.

Першими відвідувачами експозиції , присвяченої діяльності знаменитого конструктора літаків -рекордсменів «Ан -22 Антей » та «Ан -124 Руслан », стали працівники ЗС України та офіцери управління Повітряного командування «Захід ». Світлини та архівні документи для виставки допоміг зібрати член Галицького історико-технічного товариства Ярослав Янчак, який опікується музеєм цього військового підприємства.

Під час екскурсії воїни-авіатори ознайомилися з історією заводу, який був створений на базі колишніх ангарів 6-ї ремонтної бази ВПС Речі Посполитої у жовтні 1939 року. ДП МО України «ЛДАРЗ» – одне з найстаріших в Україні підприємств, яке займається ремонтом авіаційної техніки.

У часи Другої світової війни фахівці підприємства займалися ремонтом та обслуговуванням літаків різних конструкцій, зокрема Лавочкіна, Яковлєва, Пєтлякова тощо. З часом перейшли на обслуговування реактивних літаків. На даний час ДП МО України «ЛДАРЗ» – провідне підприємство з ремонту літаків типу «МіГ».

Головний технолог підприємства Володимир Шацков ознайомив військових льотчиків із виробничою базою підприємства та детально розповів про технологічний цикл ремонту бойових літальних апаратів і роботи з модернізації літаків «МіГ», які проводяться на заводі.

Сучасні виробничі потужності підприємства дозволяють одночасно ремонтувати значну кількість літаків.

Слід відзначити, що методики ремонтних робіт, розроблені на ДП МО України «ЛДАРЗ», використовують і на інших авіаремонтних підприємствах нашої країни. Вони гарантують високу якість виконання ремонту літаків, а значить – посилення надійності бойової техніки та, відповідно, безпеки польотів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *