ОСТАННІ НОВИНИ

Обласна адміністрація визначала пріоритети на 2008 рік

|

16 січня голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник провів обласну нараду щодо соціально-економічних пріоритетів області на 2008 рік, передає прес-служба ЛОДА.

Нарада відбулася за участі голови Львівської обласної ради Мирослава Сеника, заступників голови ЛОДА, начальників галузевих управлінь облдержадміністрації , керівників обласних структур.

У вступному слові Петро Олійник повідомив, що 11 січня під час наради з головами державних адміністрацій України Віктор Ющенко наголосив, що у 2008 році 10 млрд. гривень із центрального бюджету буде спрямовано до місцевих бюджетів.

Петро Олійник доручив присутнім, відповідно до компетенції, підготувати пропозиції для внесення поправки у державний бюджет 2008 року, що пропонуватимуться від області.

Керівник області окреслив ряд пріоритетних програм, які реалізовуватимуться на Львівщині у 2008 році. Зокрема, він виокремив першочерговість видатків, що необхідні на підготовку до проведення фінальної частини Євро-2012.

„Нашим завданням є добудувати третій транспортний коридор. Це стосується напрямів від кордонів до Львова, зі Львова до обласних центрів, зі Львова до райцентрів та до міст обласного значення і , безумовно, ремонту сільських доріг. У стратегічному питанні побудови третього транспортного коридору слід сконцентрувати зусилля усіх дотичних структур”,— сказав Петро Олійник.

Серед соціальних пріоритетів керівник області виділив: фінансування охорони здоров’я, зокрема обладнання сільських амбулаторій, ремонт пологових будинків та їх обладнання, реалізація програми усиновлення та оздоровлення дітей з багатодітних сімей разом з батьками, виконання в області загальноукраїнських програм доступного житла і забезпечення житлом багатодітних сімей, де є 10 і більше дітей.

Серед пріоритетів у галузі культури Петро Олійник виокремив питання збереження архітектурної спадщини та захист дерев’яних пам’яток сакрального мистецтва, а також забезпечення функціонування сільських бібліотек та сільських клубів.

Петро Олійник наголосив, що у 2008 році необхідно завершити встановлення Інтернету у школах Львівщини, зазначивши, що цього року вдалося провести комп’ютеризацію усіх шкіл області.

Під час наради Петро Олійник також наголосив, що слід розробити графік погашення заборгованості з повернення податку на додану вартість.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *