ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янин Володимир В’ятрович став радником голови СБУ

|

Директора Центру досліджень визвольного руху, представника Українського інституту національної пам’яті, кандидата історичних наук, автора понад 50 наукових та науково-популярних праць з історії українського визвольного руху Володимира В’ятровича призначили на посаду радника голови Служби безпеки України з науково-дослідницької роботи. Про це повідомив прес-центр Центру досліджень визвольного руху.

На цій посаді Володимир В’ятрович налагоджуватиме роботу з архівними матеріалами з питань визвольного руху та репресій за часів радянської влади, які зберігаються в архівах СБУ. Він координуватиме також дослідницьку співпрацю СБУ з Українським інститутом національної пам’яті, Асоціацією дослідників Голодоморів, неурядовими та правозахисними організаціями.

Володимир В’ятрович є координатором створеної при архіві СБУ робочої групи істориків, яка вивчатиме архівні документи про діяльність ОУН і УПА, видатних постатей визвольного руху України з метою оприлюднення документальних першоджерел.

30-річний Володимир В’ятрович закінчив історичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка, працював аспірантом, а згодом науковим співробітником Інституту українознавства імені Івана Крип’якевича НАН України (м. Львів).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *