ОСТАННІ НОВИНИ

Громадяни Львова мають доступ до суду – результати моніторингу

|

Результати моніторингу доступності суду у Львові були представленні сьогодні під час засідання круглого столу на тему: «Суди та суспільство: працюємо разом для кращого правосуддя». Відповідну інформацію оприлюднив керівник проекту «Моніторинг доступності суду» регіонального громадського благодійного фонду «Право і Демократія» Андрій Бурий.

Відповідно до реалізації проекту «Моніторинг доступності суду», Регіональний Громадський Фонд «Право та Демократія» за сприяння агенції США з міжнародного розвитку ( USAID ), провів опитування суддів для визначення оцінки доступності суду в Україні та визначення основних факторів, які впливають на доступність суду для громадян на прикладі міста Львова.

Дослідження проводилося у шістьох місцевих районних судах Львова та в апеляційному суді Львівської області, аби з’ясувати стан впровадження та застосування Європейських норм про право на доступ до суду.

«Звичайний громадянин вважає, що суд це якийсь певний каральний орган. Тому одне з наших завдань, яке ми ставили перед собою, дослідити ті причини, які перешкоджають доступу громадян до суду. В ході моніторингу було опитано 37 суддів, власне тих, які дали згоду на проведення анкетування. Ми визначили такі основні критерії доступності до суду – це певні організаційні, економічні та правові умови, які дозволяють громадянам організувати своє право на справедливий суд. Як показали аналізи проведеного моніторингу більша частина судів міста Львова має дуже низький рівень забезпечення залами у судових приміщеннях та їх низьке адміністрування. Ми розглядаємо це як порушення доступності громадянин до суду. Хоча абсолютна більшість респондентів відповіла, що в Україні, зокрема у Львові, існує доступ до суду», – розповів Андрій Бурий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *