ОСТАННІ НОВИНИ

Хліб може подорожчати наполовину?

|

До кінця року хліб в Україні подорожчає на 20-50%, порівняно з літніми цінами. За словами президента Всеукраїнської асоціації пекарів (ВАП) Володимира Слабовського зростання цін пояснюється подорожчанням всіх складових для виробництва хліба удвічі.

“Коли ми говоримо про 20%, ми маємо зважати на те, що ще є якісь інтервенції і постачання муки з Держрезерву і ДАК “Хліб України”. Але навіть у державних агентів відпускні ціни на муку в середньому підвищилися на 20%. Крім того, в кращі місяці вони закривали від сили 30% загальній потребі муки, а решту реалізували за ринковими цінами” – цитує Слабовського «ЛігабізнесІнформ».

За словами президента ВАП, якщо Держрезерв і ДАК “Хліб України” працюватимуть “по максимуму”, тоді подорожчання хліба складе 20-30%, а якщо ж вони взагалі підуть з ринку – це мінімум 50%, тому що, поряд зі 100% подорожчанням пшениці відбулося 100% подорожчання яєць, маргарину, олії.

За словами Слабовського, запас міцності закінчився, рівно ж як і вибори, тож ніхто не звинувачуватиме пекарів у політичній заангажованості. Він також передбачає низку перевірок з боку державних органів, що може призвести до закриття виробництва, передає «proapk».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *