ОСТАННІ НОВИНИ

Бельгійці перевірятимуть військові об`єкти Львівщини

|

Сьогодні, 8 жовтня, до Львова прибула делегація з Бельгії на чолі з керівником верифікаційної структури підполковником Еріком Херссенсом. Іноземні гості проведуть контрольні заходи, згідно з Договором про звичайні збройні сили в Європі та Віденським документом 1999 року – перевірять визначені військові об’єкти. Натомість, за ініціативою Бельгійської сторони, фахівці Збройних сил України під керівництвом полковника Олега Погібка розпочали навчальні інспекції на об’єктах контролю Бельгії, – про це сьогодні, 8 жовтня, ЗІК повідомило управління прес-служби Міністерства оборони України.

Як йдеться у повідомленні, інша верифікаційна група на чолі з начальником відділу реалізації міжнародних договорів з контролю над звичайним озброєнням управління верифікації Генерального штабу ЗС України полковником Ігорем Туранським прибула до Туреччини.

Згідно із договором про звичайні збройні сили в Європі, військові фахівці перевірять визначені військові об’єкти країни, після чого за цим же договором проінспектують болгарські військові об’єкти. Верифікаційні заходи в Україні та за участі наших фахівців за кордоном триватимуть до 18 жовтня. Минулого тижня представники управління верифікації Генерального штабу Збройних Сил України взяли участь у низці переговорів та консультацій. Зокрема, у межах Консультативної комісії з «Відкритого неба» начальник відділу реалізації Договору з «Відкритого неба» полковник Юрій Андрієнко 3-6 жовтня взяв участь у погодженні плану реалізації в Україні відповідного договору на 2008 рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *