ОСТАННІ НОВИНИ

З 1 серпня українських заробітчан на кордоні ставитимуть на облік

|

З 1 серпня до 27 вересня співробітники Державної прикордонної служби України здійснюватимуть обов’язковий тимчасовий облік громадян України, які перетинають кордон. Про це повідомила прес-служба Західного регіонального управління державної прикордонної служби України.

Таке тимчасове нововведення стосується громадян, яким виповнилося чи на день проведення виборів виповниться 18 років. Вони на кордоні зобов’язані заповнювати на картку тимчасового обліку. Згодом відомості про громадян передаватимуть до окружних виборчих комісій. Відтак дані про українців стануть підставою для виключення таких осіб зі списків виборців.

Наразі у ДПСУ напрацьовано відповідну нормативно-правову базу, яка пройшла державну реєстрацію, та здійснюється навчання персоналу для проведення тимчасового обліку. Підготовку до його запровадження координують створеній в Адміністрації Держприкордонслужби, а також у регіональних управліннях та органах охорони державного кордону робочі групи.

Особи, які збираються за кордон, зможуть отримати інформацію про тимчасовий облік громадян України на інтернет-сторінці Державної прикордонної служби України (www.pvu.gov.ua), також вона буде розміщена у пунктах пропуску усіх видів сполучення, у поїздах та автобусах закордонного прямування, висвітлена у засобах масової інформації.

Відомості про громадян України, які вибули закордон, за три дні до початку виборів у електронному вигляді та на паперових носіях будуть доставлені до окружних виборчих комісій, при цьому їх почнуть готувати вже з 20 вересня. Для своєчасної доставки цих документів, їх супроводу та передачі буде залучено автомобільний та авіаційний транспорт Державної прикордонної служби України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *