ОСТАННІ НОВИНИ

У Повітряних силах назвали регіони, які найбільше страждають від ударів РФ

Ольга Денисяка

|

Найбільше від російських ударів страждають ті регіони, які перебувають у безпосередній близькості з РФ та ТОТ. Але війна стосується абсолютно всіх міст, які є в Україні. Про заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передає Укрінформ.

«Війна стосується абсолютно всіх міст, які є в Україні, хоч це – тилові підрозділи, хоч – прифронтові. Однак, звичайно, що найбільше страждають ті, які знаходяться у безпосередній близькості з РФ та ТОТ. Перш за все, це – Харківщина, Одещина, Херсонщина, Запоріжжя, Чернігівщина, Сумщина, Дніпропетровщина. Як ми бачимо, ворог б’є саме по цих місцях, намагаючись скорити нас, зламати наш дух до опору», – заявив речник.

За його словами, з цим можна боротися, але для цього Україні треба системи ППО.

«І ми дуже розраховуємо на допомогу від наших партнерів, у тому числі американських, які вчора вже на першому читанні прийняли (рішення про – ред.) допомогу понад 60 млрд доларів», – сказав Євлаш.

Відповідаючи на питання, чи далася росіянам взнаки ліквідація літака Ту-22М3, речник ПС ЗСУ зазначив, що про це можна буде говорити у довгостроковій перспективі, бо минуло ще досить небагато часу.

«Однак, звичайно, що у ворога немає одного з літаків, і пам’ять про те, що все-таки нам вдалося його дістати, залишиться з ними надовго», – поінформував він.

Євлаш заявив, що нині в акваторії Чорного і Азовського морів уже не помічається така активність російської тактичної авіації, як це було раніше.

«Після того, як нам вдалося виявити пункти управління типу «Фундамент-М» та інші станції, коли нам вдалося завдати по них потужного ураження, також йдеться і про відмінусування двох (російських – ред.) літаків тощо, то, звичайно, що це дещо полегшило ситуацію на півдні нашої країни», – зазначив речник.

Однак, застеріг Євлаш, не варто розслаблятися – у РФ є ще достатньо різних сил та засобів, які вона може використовувати проти України.

Як повідомлялося, Євлаш заявив, що Україні потрібна глибоко ешелонована система ППО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *