ОСТАННІ НОВИНИ

Підстав для відставки Садового більш, ніж достатньо – Дяків

|

Підстав для відставки міського голови та депутатського корпусу є більш, ніж достатньо, вважає депутат Львівської міської ради Теодор Дяків. За його словами, згідно із законом «Про місцеве самоврядування», якщо міська рада порушує закони та не реагує на запити правоохоронних органів, у цьому випадку прокуратури, вона може бути розпущена.

Пан Дяків вважає, що слова голови постійної комісії Львівської міської ради з депутатської діяльності та законності Ігоря Микитина про те, що вечірнє засідання міської ради минулого четверга не порушує регламенту, не витримує критики: «Навіть якщо факт проведення такого засідання не порушує регламенту, то порушує Закон. Згідно із Законом, позачергова сесія може відбутися через 10 днів після оголошення про її скликання, а у виключних випадках через один день. Тобто друге засідання четвергової сесії мало б відбутися в суботу. Тому тут треба керуватися законом, а не регламентом. Закон має вищу юридичну силу, а регламент не може передбачити всіх випадків».

На думку Теодора Дяківа, є два шляхи реалізації відставки міського голови Львова та депутатів міської ради. «Перший через референдум, другий – через суди. Перший шлях малореальний, тому що можуть відмовити в реєстрації ініціативній групі з референдуму – знайдуть кілька людей, які відмовляться від своїх підписів за плебісцит. Більш реальний шлях – через судові рішення. Суд має встановити факти порушення законодавства міською радою. Тоді потрібно звертатися до Верховної Ради, яка буде зобов’язана розпустити Львівську міську раду. До 30 вересня неможливо встановити необхідну кількість фактів порушення законодавства. Цей процес триватиме 4-6 місяців. Тоді вже буде нова Верховна Рада», – зазначив він у коментарі ЗІКу.

Нагадаємо, що Громадський форум Львова та ВГО «Наша Україна» устами її представника Юрія Антоняка висловили готовність ініціювати відставку міського голови Львова та депутатів Львівської міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *