ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко зустрінеться з Януковичем та робочою групою завтра

|

У середу, 23 травня, Президент України Віктор Ющенко має намір провести політичні консультації з робочою групою та Прем’єр-міністром Віктором Януковичем щодо виходу із кризи. Про це «proUA» повідомила прес-служба Глави держави.

Зокрема, Ющенко вважає, що домовленості, досягнуті під час роботи спільної робочої групи із підготовки нормативно-правових актів, пов’язаних із проведенням позачергових виборів до Верховної Ради, є достатніми для прийняття політичного рішення щодо дати виборів.

Як заявив сьогодні журналістам Віктор Ющенко під час робочої поїздки до Черкаської області, такий висновок було зроблено вчора під час його консультації з Прем’єр-міністром України Віктором Януковичем.

За словами Президента, сторони не будуть заслуховувати звіт спільної робочої групи, оскільки досягнуті в її рамках домовленості «в цілому відповідають достатньо високому рівню компромісу».

Глава держави зазначив, що під час учорашньої розмови із керівником уряду також обговорювався механізм, який дозволить безпосередньо вийти на прийняття політичного рішення щодо дати виборів.

Сторони, також повідомив Ющенко, домовилися, що спільна робоча група завершує свою роботу ще стосовно двох-трьох позицій, які, зокрема, стосуються процедури проведення засідання Верховної Ради, ряду моментів щодо імперативного мандату, змін до бюджету на 2007 рік. «Завтра я проводжу політичні консультації із робочою групою, Прем’єр-міністром», – сказав Президент, нагадавши про домовленість оголосити про дату проведення виборів.

Президент висловив переконання, що до оголошення дати дострокових парламентських виборів проведення засідання Верховної Ради «є кроком непродуктивним». Оскільки в такому випадку, наголосив він, у засіданні не візьмуть участь опозиційні депутати. Саме тому, сказав Ющенко, йдеться про остаточне узгодження ключових позицій в рамках спільної робочої групи, підготування пакету законопроектів – мінімального чи максимального, – який має розглядатися у Верховній Раді.

Наступного понеділка, сказав Президент України, планується провести погоджувальну раду, на якій мають бути розглянуті всі питання порядку денного сесії Верховної Ради, спосіб їх розгляду та голосування з тим, щоб вже наступного тижня засідання ВР було проведено. Водночас Президент зазначив, що наступний тиждень – не остаточний термін, «але це поки що та робоча домовленість, навколо якої сьогодні, власне кажучи, йде робота робочої групи і переговори сторін».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *