ОСТАННІ НОВИНИ

Цушко говорить про параліч правоохоронної системи

|

Міністр внутрішніх справ Василь Цушко каже, що правоохоронна система України паралізована, передає «Урядовий портал».

“Закон про зміни до Кримінально-процесуального кодексу, ухвалений 14 грудня 2006 року, дав можливість будь-якому суду приймати рішення про припинення порушення кримінальних справ”, – заявив Міністр внутрішніх справ Василь Цушко 5 квітня під час доповіді у Верховній Раді України про стан боротьби зі злочинністю та заходи з забезпечення громадського порядку у державі.

В.Цушко закликав народних депутатів України бути більш уважними, приймаючи закони: “Ви прийняли законопроект депутатів від фракції БЮТ. Генпрокуратура, МВС, СБУ та ДПА спільно звернулись до Президента з проханням накласти вето. На жаль, він вето не наклав. Внаслідок прийняття цього закону фактично паралізована уся правоохоронна система країни”.

Міністр навів кілька прикладів застосування вказаного законопроекту. Зокрема, кримінальна справа щодо Київського Універсального банку, де ділки “нагріли” громадян на 300 млн. грн., передана до суду, але інший суд приймає рішення про незаконність порушення кримінальної справи. Другий приклад – випадок з посадовцем ВАТ “Точмаш”, якого спіймали на хабарі у 300 тис. грн., але суд припиняє кримінальну справу. Третій приклад – про журналістку, яку в поїзді побив підприємець – власник київської фірми, що продає яхти. Суд теж кримінальну справу закрив.

“Ми ловимо бандитів, а суд їх випускає”, – резюмував міністр, і попросив Верховну Раду терміново виправити власну помилку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *