ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати ЛОР прийняли заяву щодо політичної ситуації в Україні

|

Депутати Львівської обласної ради сьогодні під час позачергової сесії прийняли заяву щодо політичної ситуації в Україні та області, у якій закликали лідерів політичних сил усвідомити наростаючу загрозу для демократії та державності. Підтримали заяву всі депутати, окрім ВО «Свобода».

Останні принципово «утримались», оскільки жодної із запропонованої ними поправки до проекту заяви не підтримав депутатський корпус.

У заяві обранців зокрема йдеться про порушення правових норм під час обшуку помешкання лідера «Народної самооборони».

«Тривогу викликає поведінка правоохоронних структур. Демонстрація сили та буквальні погрози до опозиції з вуст міністра внутрішніх справ України Цушка, закриття кримінальних справ щодо одіозних представників режиму Кучми – Медведчука – Ківалова, Щербаня, Білоконя, Боделана, Сала та інших свідчать, що так звані «антикризовики» не виключають силового варіанту вирішення протистояння, вони готуються до війни з власним народом», – йдеться у заяві.

Окремим абзацом у заяві сказано і про позачергові вибори: «Сьогоднішню більшість у Верховній Раді сформовано шляхом зради, підкупу і брехні. Вважаємо, що тільки позачергові вибори дадуть змогу стабілізувати ситуацію в українському парламенті і в державі загалом».

«За» проголосувало 97 депутатів зі 102 присутніх. П’ятеро свободівців «утримались».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *