ОСТАННІ НОВИНИ

Лаврівський монастир, що на Старосамбірщині, стане курортно-рекреаційною зоною

|

У Львівській ОДА Лаврівський монастир, що на Старосамбірщині, планують перетворити на курортно-рекреаційну зону, мають намір відреставрувати розписи монастиря та включити його до туристичного довідника Львівщини.

Про це йшлося сьогодні під час зустрічі делегації Львівської ОДА з Генеральним консулом Румунії в Чернівцях Ромео Синдулеску.

За словами заступника голови Львівської облдержадміністрації Тараса Батенка, у цьому напрямі співпраця налагоджена із орденом оо. Василіан.

Учасники зустрічі обговорили питання встановлення пам’ятних плит молдавським господарям у храмі Святого Онуфрія в с. Лаврів Страсосамбірського району. Тарас Батенко зазначив, що вже завершено проект напису на пам’ятних плитах та його ескіз. Він також наголосив, що монастир у селі Лаврів є історичним місцем не лише для румунської, а й для української сторони, оскільки, за переказами, там зберігаються останки князя Лева Даниловича. Окрім цього, у храмі є унікальні фрески середини X V I століття. Повідомляє офіційний сайт ЛОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *