ОСТАННІ НОВИНИ

Миколай зі Львова помандрує Україною

|

Близько шести тисяч дітей-сиріт, напівсиріт та дітей із малозабезпечених сімей з 20 областей України отримають подарунки від св. Миколая завдяки Всеукраїнській екуменічній благочинній акції «Святий Миколай мандрує Україною», яку проводить молодіжна християнська організація «Витанія», за підтримки Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ, Форуму молодих лідерів України і духовенства та молоді різних християнських конфесій. Про це сьогодні, 6 грудня, під час прес-конференції повідомив голова МХО «Витанія» Тарас Яценко.

«Цьогоріч у Львові дуже багато організацій проводять збір подарунків для дітей-сиріт, тому ми вирішили йти на схід України, де більшість дітей навіть не знають, хто такий святий Миколай, – зазначив Тарас Яценко. – Хочемо провести там своєрідну популяризацію наших традицій, звичаїв, а також української мови на Сході, оскільки повеземо туди наших помічників, які ставитимуть театралізовані сценки, щоб діти більше довідалися про життя святого Миколая. Також діти на Сході отримають книги та журнали українською мовою».

Найбільше дітей понад дві тисячі – акція охопить на Львівщині та Волині. По 500 подарунків отримають діти в Донецька та Херсона. Не залишаться без подарунків і діти з Тернопільщини, Рівненщини, Вінничини, Житомирщини, Київщини, Чернігівщини, Полтавщини, Івано-Франківщини та інших регіонів. Через проблеми з пошуком координаторів та відсутність можливості долучитися до акції у тутешніх осередків церков, святий Миколай не примандрує Черкаської, Закарпатської, Хмельницької областей та Криму.

У межах акції 9 грудня у Львові в розважальному центрі «Міленіум» о 16 год. відбудеться благочинний концерт за участі переможця «Шансу» Павла Табакова та кількох місцевих виконавців, танцювальних колективів та команд КВН. Квиток на концерт коштуватиме 30 грн, і усі кошти підуть на придбання подарунків дітям-сиротам, передає ЗІК. «Робити благочинну справу, тим більше для дітей, завжди добре, – прокоментував свою участь у цьому заході Павло Табаков. – Всім відомо, що у грудні в артистів дуже велике навантаження, однак спеціально для цього заходу я відмовився від концертів у Києві».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *