ОСТАННІ НОВИНИ

Управління житлово-комунального господарства міськради проводило нечесний тендер?

|

Комітет управління житлово-комунального господарства Львівської міської ради провів непрозорий тендер на закупівлю теплових лічильників, принаймні так стверджує директор ТОВ “Крансервіс”, що брало участь у тендері, Анатолій Мельничук. Ідеться про програму, згідно з якою закупівлю лічильників мали б проводити за кошти міської ради, а встановлення – за кошти мешканців будинку, у якому встановлювали прилад.

Підставами для підозр у нечесності проведення тендера стало те, що, на думку керівництва підприємства, серед трьох тендерних пропозицій управління вибрало найдорожчу.

«Загальна сума тендерної пропозиції ТОВ «Термотехнологія» – 666 тисяч 725 гривень; ПП фірма «Євротерм» – 674 тисяч 160 гривень; ТОВ «Крансервіс» – 454 тисяч 692 гривень», – йдеться у скарзі, яку керівництво «Крансервіс» скерувало на адресу спеціальної контрольної комісії з питань державних закупівель при рахунковій палаті в Києві, тендерній палаті України, що у столиці, та до голови тендерного комітету Львівської міської ради.

«Та, як з’ясувалося, для львівських органів самоврядування офіційна оцінка проведеного тендера нічого не варта. Переможцем проведеного тендера стала фірма з найвищим ціновим показником – 674 тисяч 160 гривень. У ТОВ “Крансервіс” виникає низка закономірних запитань: для чого тоді проводити тендер? Чиї інтереси відстоюють чиновники міста? Громадян, чи власних кишень?», – йдеться у повідомленні підприємства.

Враховуючи, що управління, на думку керівництва, порушило головні принципи державних закупівель, ТОВ “Крансервіс” вимагає зупинити процедуру закупівлі теплових лічильників, скасувати торги та зобов`язати замовника – управління житлово-комунального господарства Львівської міської ради – провести нову процедуру закупівлі відповідно до вимог чинного законодавства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *