ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбулися громадські слухання про захист прав онкологічних хворих в Україні

|

У Львівському державному регіональному лікувально-діагностичному онкологічному центрі сьогодні, 9 листопада, відбулися громадські слухання про захист прав онкологічних хворих в Україні та виконання державної програми “Онкологія”. Як повідомляє офіційний сайт ЛОДА, ініціаторами слухання стали Головне управління охорони здоров`я ЛОДА, Львівський національний медичний університет ім. Д. Галицького, постійна комісія з охорони здоров`я, санітарно-курортної діяльності, праці та соціальної політики Львівської обласної ради, Львівський обласний комітет профспілки медичних працівників, Головна управа Українського лікарського товариства у Львові.


Злоякісні пухлини спричинюють 21,9 –25,7% всіх випадків інвалідності населення. У процесі виконання державної програми “Онкологія” на 2002 – 2006 роки вжито низку заходів щодо поліпшення матеріально-технічного та кадрового забезпечення онкологічних заходів.

Оскільки питання допомоги онкохворим у грудні виносять на слухання Верховної Ради, учасники громадських слухань запропонували внести до рішення Верховної Ради пропозицію прийняти за основу запропоновану концепцію Закону України про державну підтримку осіб з онкологічними захворюваннями, метою якої має бути врегулювання основ соціального захисту та правових гарантій цих осіб, забезпечення безоплатності медикаментозного забезпечення хворих, розроблення і реалізація нормативно-правової бази з питань організації реабілітаційних заходів, паліативної. Також учасники громадських слухань запропонували доопрацювати Концепцію, яка реалізується центральними і місцевими органами виконавчої влади за участю органів місцевого самоврядування та об`єднаннями громадян. Переглянути чинні нормативні акти (накази міністра охорони здоров`я, постанови уряду та ін.), що стримують або перешкоджають державній підтримці осіб з онкологічними захворюваннями.

Громадські слухання зібрали понад 200 учасників з усіх районів Львівської області та делегацій з Волинської, Закарпатської, Рівненської, Тернопільської, Чернівецької областей, які представляли різні громадські організації, профспілки, медичних фахівців і органи місцевого самоврядування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *