ОСТАННІ НОВИНИ

Проти директора «Львівських авіаліній» порушено кримінальну справу

|

Львівська міжрайонна транспортна прокуратура порушила кримінальну справу проти генерального директора ДАП “Львівські авіалінії” за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.175 КК України (невиплата заробітної плати), передає прес-служба прокуратури Львівської області.

У травні 2006 року Львівська міжрайонна транспортна прокуратура перевірила “Львівські авіалінії” щодо дотримання вимог законодавства України про оплату праці, під час якої було встановлено, що станом на 01.04 2006 р. заборгованість авіапідприємства з виплати заробітної плати працівникам склала близько 558 тис. грн. Тоді ж прокуратура передала до суду заяви про видачу судових наказів стосовно стягнення нарахованої, але не виплаченої, заробітної плати.

У серпні прокуратура Львівської області зі залученням фахівців інспекції праці у Львівській області знову перевірила дотримання вимог законодавства про оплату праці на вказаному авіапідприємстві і вдруге виявила заборгованість виплати заробітної плати на суму 507 тис. 600 грн. За наслідками перевірки генеральному директору ДАП “Львівські авіалінії” подали документи прокурорського реагування з вимогою негайного усунення порушень зазначеного законодавства. Цього ж місяця заробітну плату працівникам було виплачено.

Однак, коли в жовтні 2006 року під час контролю прокуратура провела повторну перевірку стосовно своєчасної виплати адміністрацією авіапідприємства заробітної плати працівникам, було виявлено, що заборгованість на авіапідприємстві становить уже понад 1 млн. 569 тис. грн.

Окрім цього, під час перевірки встановлено, що зя наявності обігових коштів на суму більше 18 млн. 562 тис. грн. генеральний директор ДАП “ Львівські авіалінії”, після погашення попередньої заборгованості у виплаті заробітної плати знову порушив закон, умисно не виплачуючи працівникам зарплати. Слідство в кримінальній справі триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *