ОСТАННІ НОВИНИ

США схвалили продаж Україні обладнання для модернізації систем ППО HAWK

Маркіян Рой

|

Державний департамент США схвалив можливий продаж Україні обладнання для обслуговування та модернізації систем протиповітряної оборони HAWK на суму 138 млн доларів. Про це повідомило Управління воєнного співробітництва Міністерства оборони США, передає hromadske.

Гроші підуть на обладнання для ракетної системи HAWK Phase III, зокрема інженерні розробки, приладдя для модернізації та капітального ремонту, набори інструментів, запчастини тощо. Загальна вартість оцінюється в 138 млн доларів.

«Україна має термінову потребу у збільшенні своїх можливостей для захисту від російських ракетних ударів і повітряних можливостей російських військ. Підтримка ракетної системи HAWK посилить здатність України захищати свій народ і захистити критичну національну інфраструктуру», − йдеться в заяві американського Управління.

Держдепартамент заявив, що фінансування системи HAWK «відповідає найкращим інтересам США», тому відкинув вимоги щодо перегляду угоди Конгресом. Управління воєнного співробітництва Пентагону вже передало Конгресу необхідне повідомлення про можливий продаж.

HAWK − це американський зенітно-ракетний комплекс середньої дальності, який забезпечує протиповітряну оборону. ЗРК HAWK має середню дальність ураження і підходить для знищення літаків, а в пізніх модифікаціях − також для перехоплення ракет. Перші ЗРК HAWK у грудні 2022 року Україні передав уряд Іспанії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *