ОСТАННІ НОВИНИ

Обласна рада працює над Генпланом області

|

До кінця року обласна рада опрацює пропозиції щодо інвестиційного будівництва на 2007 рік у Генплані розвитку області. Про це повідомляє прес-служба ЛОО ГП «ПОРА» з посиланням на заступника голови комісії архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облрадиБогдана Кука.

За словами Богдана Кука, розробка Генплану безпосередньо пов’язана зі Стратегією розвитку Львівщини. «Проект Стратегії розвитку Львівщини до 2015 року зараз перебуває на розгляді в комісіях облради і найближчим часом його буде винесено для затвердження на сесії облради», – сказав він. За його словами, Генплан відображає і враховує основні стратегічні пріоритети: стабільний розвиток економіки області, розвиток інфраструктури, розвиток науки й інноваційних технологій, екологічний розвиток і розвиток туризму.

Зокрема, Генплан передбачає програму розвитку територій на 2007 рік, а також на наступні роки. Він показує, де і що можна проектувати під забудову. Адже на близько 50% території Львівської області взагалі нічого не можна будувати. «Це пов’язано насамперед з екологічними вимогами, бо це території, на яких розташовано лісові масиви чи природні заповідники. Заборона будівництва також поширюється на так звані„червоні лінії”, тобто місця, де прокладено труби, кабелі. Отож, залишається тільки половина території області, придатної під будівництво. І важливо нею розпорядитися раціонально й оптимально, передусім так, щоб це відображало інтереси громади і сприяло економічному зростанню області», – наголосив депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *