ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентували фільм про священномученика УГКЦ

|

У Львові презентували документальний фільм про блаженного священномученика Омеляна Ковча «Парох Майданека». Про це повідомила прес-служба УГКЦ. У четвер, 12 жовтня у кінотеатрі „Кінопалац” відбулася презентація фільму, в якому йдеться про особливу постать – греко-католицького священика, якого беатифікував Папа Іван Павло ІІ під час свого візиту до Львова у червні 2001 року.

Важливо, що презентація фільму зібрала у залі духовних осіб і мирян, українців, поляків і євреїв, представників влади і громадських організацій.

«Отець Ковч є людиною, яка мислила універсальними категоріями, тому одразу з’явилося бажання популяризувати його діяльність. І я зрозумів, що найкращою формою в сучасних обставинах є створення фільму», – розповів під час прес-конференції після перегляду фільму о. митр. Стефан Батрух, парох храму Різдва Пресвятої Богородиці у м. Любліні, ініціатор проекту. Отець Стефан наголосив, що бажанням авторів є спонукати українських режисерів і продюсерів знімати фільми про мучеників УГКЦ, зокрема о. Ковча, та інших визначних діячів початку ХХ століття.

Зі свого боку, режисер та автор сценарію фільму «Парох Майданека» Гжегож Лінковський розповів, що задум авторів полягав у тому, аби показати квінтесенцію, ідею діяльності о. Ковча, адже це не історичний, а документальний фільм.

Аналогічна презентація фільму «Парох Майданека» відбудеться сьогодні в Перемишлянах, де отець Ковч був парохом, та наприкінці листопада – у Києві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *