ОСТАННІ НОВИНИ

Київський театр оперети розпочне гастролі мюзиклом «Моя чарівна леді»

|

Сьогодні у Львові розпочинаються гастролі Київського академічного театру оперети. Їх відкриє мюзикл «Моя чарівна леді» – театральна прем ’єра минулого сезону. Як зазначив під час прес-конференції художній керівник Київського академічного театру оперети Богдан Струтинський, ця тема є доволі актуальною, тому ставитимуть її невипадково.

Кияни привезли до Львова переважно класичні вистави. За словами Богдана Струтинського, класику обрали тому, що вона більш розкручена. Крім того, майже всі постановки україномовні. Виняток становить оперета Ігоря Поклада «Таке єврейське щастя», що є зразком творчості сучасного композитора. На запитання журналістів, чи є україномовний матеріал комерційно успішним, Богдан Струтинський відповів: «Якщо я буду зважати на питання комерції, театр знівелює себе як установа».

Відкриття і закриття гастролів, що триватимуть з 11 до 15 жовтня, відбудеться у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької. А оперети «Сільва», «Маріца», «Таке єврейське щастя» і мюзикл для дітей «Білосніжка та семеро гномів» пройдуть на сцені Львівського національного драматичного театру ім. М. Заньковецької.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *