ОСТАННІ НОВИНИ

Розмежуванням повноважень між виконавчими органами займатиметься робоча група

|

На сьогоднішньому засіданні сесії Львівської міської ради депутати так і не змогли ухвалити рішення щодо розмежування повноважень між виконавчими органами міськради. Розгляд цього питання перенесено на наступну сесію.

«Усі питання, які з точки зору закону можна розглядати на нижчому рівні, треба розглядати в місцевих департаментах», – про це під час свого виступу в сесійній залі сказав заступник начальника управління секретаріату міського голови Львова Любомир Зубач. Він наголосив на необхідності функціональної децентралізації органів виконавчої влади. «Управління, які оперують значними фінансовими ресурсами, варто зберегти, але їхні менші частини мають увійти до складу департаментів», – підкреслив Любомир Зубач.

Проте чимало депутатів не погодилося з такою позицією. Зокрема, Андрій Стецьків підкреслив, що є певні прерогативи, які міська рада має лишити за собою.

Депутат міської ради Юрій Кужелюк запропонував створити робочу групу, яка займатиметься розмежуванням повноважень між виконавчими органами міської ради. За його словами, до складу групи варто включити по одній людині з кожної фракції. «Тоді ми зможемо все обговорити», – наголосив він. Міський голова Львова Андрій Садовий підтримав таку пропозицію. З понеділка представники нової неформальної депутатської групи разом з представниками робочої групи, яку створив Андрій Садовий, почнуть опрацьовувати проект щодо розмежування повноважень між виконавчими органами Львівської міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *