ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати облради просять Конституційний Суд розтлумачити закони

|

Депутати Львівської обласної ради звернулись до Конституційного Суду України з клопотанням про необхідність офіційного тлумачення окремих положень Закону України „Про службу в органнах місцевого самоврядування”, яким встановлюється кількість заступників голови обласної ради.

Крім того, депутати просять КСУ визначити та офіційно розтлумачити питання – про одного чи більше заступників йдеться у положеннях статті 56 ЗУ „Про місцеве самоврядування в Україні” та статті 10 ЗУ „Про службу в органах місцевого самоврядування”. Відповідний лист депутати скерували і до голови Верховної Ради України Олександра Мороза.

„Ще з першої сесії, коли приймалося рішення щодо заступників почались дискусії. І вони продовжуються зараз. Головне те, що це питання перейшло у політичну площину, бо опозиція звинувачує, що хтось переступає межу закону, – зазначив у коментарі „Львівському порталу” заступник голови Львівської обласної ради Микола Горинь.

Він також зауважив, що раніше звернутись не було можливості, оскільки Конституційного суду на той період не було, тому зараз, коли такий орган вже є – можна попросити тлумачення. „Отримавши роз’яснення ми поступимо у відповідності до закону, а не симпатій чи антипатій до тої чи нішої політичної сили”, – сказав пан Горинь, зауваживши, що неясність у законі була предметом закидів у бік „Нашої України”.

Микола Горинь також повідомив, що ініціатива звернутись до КСУ була несподіванкою для членів Всеукраїнського об ’єднання „Свобода”, тому вони таку ідею навіть схвалили.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *