ОСТАННІ НОВИНИ

“Львівводоканал” встановить каналізаційні люки, які неможливо здати в металобрухт

|

412 каналізаційних люків, вартість кожного з яких становить 400 гривень, викрадено у Львові протягом цього року. Збитки підприємства становлять 160 тисяч гривень. Про це прес-службу Львівської міської ради поінформували у ЛМКП «Львівводоканал».

«Львівводоканал» закликає крадіїв та безвідповідальних збирачів металобрухту схаменутися, адже подальше розкрадання каналізаційних люків завдасть не лише матеріальної шкоди підприємствам, а насамперед загрожує зручності та безпеці жителів міста. Фахівці “Львівводоканалу” стверджують, що крадіжка люків призводить до дуже серйозних наслідків: у результаті відкритими залишаються каналізаційні колодязі, діаметр яких становить від 0,6 м. При цьому швидкість руху води в цих колекторах – 1,0 – 4,0 м/с. Падіння в такий колодязь може спричинити важкі травми або навіть смерть.

Крім того, відкриті колодязі, розташовані просто на проїжджій частині, неодноразово ставали причиною аварії на дорогах.

Зараз підприємство «Львівводоканал», за прикладом рівненських колег, має намір закупити люки, виготовлені зі залізобетону та полімерних матеріалів. Завдяки спеціальним наповнювачам такі люки не підлягають подальшій утилізації і тому не викликають інтересу в заготівельників вторинної сировини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *