ОСТАННІ НОВИНИ

УГКЦ передали резиденцію митрополита Шептицького на Прикарпатті

|

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації роман Ткач видав розпорядження щодо передачі УГКЦ нерухомого майна санаторно-оздоровчого комплексу «Підлюте», котрий розташований в урочищі «Підлюте» на території села Осмолода Рожнятівського району Івано-Франківської області у власність Івано-Франківського Єпархіального управління УГКЦ. Як передає прес-секретаріат УГКЦ, раніше у цих приміщеннях була літня резиденція митрополита Андрея Шептицького, відома як «Кедрові палати».

Митрополича резиденція збудована на початку XX ст поруч із цілющими сірководневими джерелами і, як стверджують місцеві краєзнавці, на той час вважалася одним із кращих курортів в Європі.

Про своє розпорядження голова Івано-Франківської ОДА повідомив під час зустрічі з Главою УГКЦ кардиналом Гусаром, що відбулася у галичі 28 серпня.

28 серпня 2006 року Блаженніший Любомир, Верховний Архієпископ Києво-Галицький, відслужив Архієрейську Божественну Літургію у княжому місті Галичі з нагоди празника Успення Пресвятої Богородиці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *