ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові може з’явитися новий аеропорт

|

Міська рада виділила 100 тисяч гривень для розроблення документації про техніко-економічне обґрунтування розміщення західного регіонального аеропорту „Львів”. Розробка цих документів повинна завершитись за декілька місяців. Вона передбачає початок реалізації проекту будівництва нового аеропорту.

„Сьогодні у зв’язку з необхідністю переходу львівського аеропорту на міжнародні стандарти доцільніше побудувати новий”, – заявив начальник відділу генерального плану управління архітектури і містобудування Роман Андрусишин.

Закриття нинішнього аеропорту поки що не буде. Він діятиме, поки будуватиметься новий, заявив Роман Андрусишин. Реалізація даного проекту коштуватиме близько одного мільярда доларів і вимагатиме залучення інвесторів.

Назвати місце будівництва нового аеропорту Роман Андрусишин поки що відмовився, але сказав, що місцева влада „дає добро”. „Тепер все залежить від державної програми та активності Львова”, – підсумував начальник відділу генерального плану управління архітектури і містобудування.

Нині діючий аеропорт був побудований у Львові у 50-х роках. На той час це були окраїни Львова. Проте з розширенням територій міста виникла потреба перенесення львівського аеропорту та звільнення Львова від шумової зони. Вперше це питання порушили наприкінці 80-х – на початку 90-х років. Втілити його в життя завадила відсутність грошей (на той час проект коштував близько 150 мільйонів рублів), передає „Обсерватор”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *